Uw gewichtsconsulent

 

Informatie

Wie ben ik?

Mijn naam is Xandra Vos en sinds 2013 ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Sinds april 2018 heb ik dit uitgebreid met de specialisatie Emotie-eten.
Ik woon in Sittard samen met mijn vriend en de hond.

Sinds 2009 werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Dit doe ik volop met plezier en hier kwam ik ook in aanraking met mensen die gewichtsproblemen hadden. Ik heb met eigen ogen gezien wat overgewicht met je lichaam doet en kwam tot de conclusie dat dit helemaal niet nodig is bij een gezonde leefstijl.
Als ervaringsdeskundige bij overgewicht weet ik hoe lastig het kan zijn om die kilo's blijvend kwijt te raken. Ik ging naar een diëtist en kreeg een mooi lijstje met producten die ik moest eten. In het begin ging het heel makkelijk, maar er was ook een lijstje met "verboden producten". Dit laatste lijstje werd uiteindelijk te aantrekkelijk waardoor ik na verloop van tijd weer terug viel in mijn oude gewoontes. Ik kwam erachter dat ik een goede balans moest vinden tussen gezonde voeding (met ruimte om af en toe wat extra's te nuttigen), beweging en ontspanning. Ik merkte voor mijzelf dat het verbieden van bepaalde voedingsmiddelen juist averechts werkt. Als je iets niet mag, dan wordt dat juist aantrekkelijker.

Ik wou bovenstaande informatie graag overbrengen naar anderen die ook kampen met gewichtsproblemen, dus startte ik met de opleiding gewichtsconsulent. Na het afronden van mijn opleiding zocht ik naar een methode die geschikt was om mensen mee te begeleiden.
Ik kwam in contact met Gewichtsconsulenten Nederland. Gewichtsconsulenten Nederland werkt niet met een dieet, maar op gedragsverandering. Door het veranderen van je gedrag ontstaat een nieuwe leefstijl waardoor gewichtsverlies (of toename) een logisch gevolg is. Nu begeleid ik mensen succesvol naar een levenslange gezonde leefstijl met de "Ik mag alles eten" methode.

“Ik mag alles eten” methode

Ik werk als gewichtsconsulent op gedragsverandering. Hierbij maak ik gebruik van het werkboek "Ik mag alles eten", ontwikkeld door gewichtsconsulenten Nederland. Gedurende 9 weken krijg je coaching van mij en werk je thuis met het werkboek aan je nieuwe levensstijl. De "Ik mag alles eten" methode is ontstaan uit onvrede over de huidige afvalmethodes. Deze methode is geen dieet, maar een manier van leven. Tijdens het traject ga je leren om nieuwe keuzes te maken, het zoeken naar alternatieven en hierbij worden bepaalde voedingsmiddelen niet verboden! Door de combinatie van de coaching en het werkboek zal er een nieuwe en gezondere leefstijl ontstaan waardoor gewichtsverlies een logisch gevolg is. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan beweging en ontspanning.

Na het 9 weken traject zijn er mogelijkheden om verder te gaan met coaching, tijdens het traject zal ik daar meer informatie over geven.

De "Ik mag alles eten" methode is voor iedereen beschikbaar en makkelijk toe te passen in iedere situatie!
Iedereen die wilt afvallen (of bijkomen) EN gemotiveerd is om te werken aan een nieuwe leefstijl kan met deze methode begeleidt worden.

Waar wacht je op? Je bent het waard!

Hieronder een filmpje van Annemarijn die met deze methode 32 kilogram afviel.