Uw gewichtsconsulent

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Xandra Vos en ben sinds 2014 gediplomeerd gewichtsconsulent. Na heel wat jaren gewerkt te hebben als doktersassistente in een huisartsenpraktijk is het mij opgevallen hoe nauw overgewicht en bepaalde aandoeningen en ziekten met elkaar verband houden. Door de toenemende interesse op dat gebied, ben ik gestart met de opleiding gewichtsconsulent.

Een gewichtsconsulent begeleidt, motiveert, stimuleert en geeft tips en adviezen aan mensen om een gezond gewicht te bereiken en om een bewustere leefstijl er op na te houden. Hierbij maak ik gebruik van de methode "ik mag alles eten", ontwikkelt door Gewichtsconsulenten Nederland. Met deze methode leer je wat bewuste/ goede voeding is, daarnaast leer je ook omgaan met gewoontes en leer je huidige patronen te doorbreken. Sinds 2018 ben ik ook gecertificeerd om mensen die kampen met emotie-eten te begeleiden. De methode "Ik mag alles eten" is hierbij goed toe te passen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een paar kilo af te vallen en dit ook vast te houden. Het volgen van een speciaal dieet geeft vaak stress, is eentonig en soms lig je 's avonds in bed met een honger gevoel (of nog erger je brengt de dag door met honger). Na het volgen van een dieet ben je blij, want je hebt je gewenste doel bereikt! Maar dan verval je weer in je oude eetpatroon en vliegen de kilo's er weer aan, meestal zelfs nog meer dan voor het diëten. Het voordeel van de "ik mag alles eten" methode is dat je leert je voedingspatroon aan te passen op je eigen behoeftes en daarbij voor bewustere (of gezondere) keuzes kiest. Door het veranderen van je leefstijl zal je langzaamaan richting je gewenste gewicht gaan en zal het resultaat dat je behaald hebt ook makkelijk vol te houden zijn.

 

Wil jij graag aan de slag met de leefstijl? Wil je graag afvallen (of bijkomen)? Vul dan het contactformulier en dan gaan we samen aan de slag!